Назад  |   Начало  »  За нас  »  Екип и партньори  »  Жулиета Узунова

Жулиета Узунова

Жулиета Узунова

Жулиета Узунова завършва естрадния отдел на Консерваторията в София през 1984 г. и през следващите десет години се занимава с музикална дейност.

През 1994 г. се премества да живее в Италия. В годините 1995 и 1996 г. тя посещава курсове за обучение на италиански език , писмено и говоримо .

През 1997 г. участва в национална конференция, посветена на алтернативната медицина, проведена в гр. Торино. Това събитие дава началото на нейния интерес в сферата на алтернативната медицина и като логично последствие в следващите години тя се стреми да изучи все по-обстойно принципите на тази наука.

 От 1998г. до 2000 г. посещава активно семинари и симпозиуми за алтернативните техники на медицината, провеждани в Милано и Венеция.

През 2001 г. записва едногодишен курс по анатомия и физиология към школата за професионално формиране в областта на ориенталските науки “Corpo Mente Spirito” ( Тяло Ум Дух ) в гр. Торино и получава атестат за завършен курс на 27 май 2002 г.

През 2003 г. участва в селекцията за провежването на професионален курс за „Социален и здравен специалист” / O.S.S./, организиран от Регионалното Здравно Дружеството на област Пиемонте, където е приета за две годишно обучение. През месец март, 2005г получава Сертификат за професионална квалификация „O.S.S. в Azienda Sanitaria Regionale Piemontese USL 15”.

От септември 2005 г. до май 2006 г. посещава професионален курс по „Reflessologia plantare” -Плантарна Рефлексология в школата “Corpo Mente Spirito” , където придобива квалификация за „оператор на плантарна рефлексология” – второ ниво, атестат от 23 май 2006г.

В същата школа посещава курс на тема „ Техника на БРТ - Биологичноактивни рефлексни точки в човешкото тяло” -Tecnica P.R.C. “ Punti Riflessi Corporei “ . Тези знания значително повишават ефективността при извършването на рефлексна терапия на стъпалата.

В периода 2006-2007г, Жулиета Узунова изучава и още една алтернативна техника за по-добро здраве, като посещава професионелен курс по „ Hot Stone Terapy” – Хот-стоун терапия или терапия с топли и студени камъни, пак в същата школата “Corpo Mente Spirito” и придобива удостоверение за квалификация през април 2007 година.

От 2002 до 2007 г. наред с обучението си, Жулиета създава и ръководи дружеството „L’Assistenza SAS – s.a.s. “ ,чиято дейност се състои в денонощно асистиране на пациентите в болницата „Santa Croce e Carle” в гр. Кунео, област Пиемонте. Освен тази дейност тя организира екип от асистенти, които извършват обгрижване и осигуряват помощ на болни и възрастни хора в техните домове в градовете Кунео , Фоссано , Савиляно , Салуцо и Мондови и други по-малки и отдалечени селища на областта.

През 2008 г. се завръща да живее в България в гр. София и заедно с още един италиански специалист създават „Студио Алтернатива”, където практикуват различни алтернативни техники на лечение като магнитна терапия, електростимулация, ултразвукова терапия, светолечение, електроакупунктура, плантарна рефлексология, стоун терапия и др.

Жулиета Узунова често издава статии по темата за алтернативните методи за лечение в списание „Здравословно” и вестник „Здравословно”, чиито автор е проф.Христо Деянов.

Рейтинг: 4.6/5 на базата на 7 оценки
прегледи 4236

Препоръчани продукти

Коментари за Жулиета Узунова

  1. .

    Поздравления!

Подобни статии

Банко Пиронков

Банко Пиронков

Банко Пиронков е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, профил „конструкции". С...
Али Шуган

Али Шуган

Али Шуган е роден през 1977 г. в град Якоруда. Шуган живее в с. Копринка, община Казанлък. Неженен. ...
Ани Хаджиева

Ани Хаджиева

Ани Хаджиева е родена на 19.01.1964 г. в гр. София. Завършва педагогика, българска филология и психо...
Plasico IT Superstore

Plasico IT Superstore

За да направим най-добрия избор при покупка на нов компютър, ние, екипът на интернет портал NewAge.b...